Vr 23 mrt “Jutter avond”

jutterfst-spomsor_groot

Café de Posthoorn presenteert Jutter avond

Na een jarenlange vriendschap tussen de cafe’s ” De Bliksem” uit Den Helder en ” De Posthoorn” uit Bolsward hebben de eigenaren de handen ineen geslagen om een muzikale uitwisseling te bewerkstelligen.

Op vrijdag 23 maart gaat het feest los in Bolsward met optredens van zeven Helderse artiesten en bands, allemaal geboren en getogen in Den Helder, zogenoemde Jutters. Het evenement wordt gesponsored door Jutter, Texels kruidenbitter, en is voor iedereen vrij toegankelijk. Natuurlijk hopen wij op een muzikale tegenprestatie richting Den Helder en kan Berenburg niet achterblijven. Wij wensen iedereen een hele gezellige avond.

 

 

DJ DREAD

Mario Budding, geboren in 1976 te Driebergen-Zeist, is zijn DJ carrière begonnen op 16 jarige leeftijd in een jongerencentrum in Aalsmeer. Hij verhuisde op zijn 19e voor enkele jaren naar Ierland waar hij veelvuldig draaide op grote evenementen en feesten. Eind jaren 90 kwam hij tijdens de hoogtijdagen van de house scene terug naar Nederland waar hij jarenlang gedraaid heeft op diverse locaties en (underground) feesten in Amsterdam. Hij woont sinds 2002 in Den Helder waar hij na een korte break nu al weer een aantal jaar regelmatig optreedt in diverse cafés.

Sander

Deze singer/songwriter speelt recht uit het hart. Regelmatig trad hij op in cafe De Bliksem waarbij hij altijd de tent volzong en belangrijker, waarbij een ieder met een fijn gevoel naar huis ging. Een avondje Sander, dat zouden meer mensen eens moeten doen, en dat komt goed uit want ook Sander is van de partij vrijdag de 23 ste.

Marrit

Getogen in Den Helder en al enige tijd studerend in Amsterdam en de helft van het duo Bark, timmert deze blonde nachtegaal al een tijdeje aan de weg. In de kop van Noord Holland is Marrit al een bekende en veel gevraagde muzikante,ondanks haar jonge leeftijd heeft zij al een grote faam op diverse popfestivals. Marrit speelt alles wat jullie willen horen en het is zeker een aanrader om te gaan luisteren naar haar prachtige liedjes en stem.

Darryl is een Nederlandse singer-songwriter/gitarist met een Britse achtergrond. Hij haalt zijn inspiratie uit artiesten en bands zoals John Mayer, Sting & The Police, Eric Clapton en Coldplay, wat ook terug te horen is tijdens optredens. Zijn repertoire is breed: van Pop tot Bossa, van klassiek tot Stevie Ray Vaughn.

Wet T Shirt Contest

Opgericht eind 2008, is Wet T Shirt Contest al snel geworden tot een spektakel voor oog, oor, neus en cloaca. Hoewel er in eerste instantie vaak wordt gesproken over invloeden van Rage Against The Machine, Red Hot Chili Peppers en de het oude werk van Incubus, zijn er ook duidelijk invloeden van Parliament Funkadelic, The Meters en Frank Zappa te horen en op de angstaanjagend stevige groove die de band steevast neer weet te zetten is het lastig om stil te staan. Dansen blijkt de perfecte oplossing en dit gebeurt dan ook altijd; binnen no-time gaan alle funky ouwepikouwepijps los en een dikke party vol drank, seks, zweet en freaky shit is het gevolg.

Bound to Ramble

is een band die zo hard blues laten horen dat jullie je wanen in een donkere kelder, waar ondergedoken slaven zitten te wachten op bevrijding, zichzelf te kalmeren met een jammende radio, die opeens kapot wordt geschoten door de boze landlord die zegt: ‘Ga aan het werk!’. Wij komen langs, spelen een paar covers van geweldige legendes en eigen werk met een psychedelische lading, en de rest gaat vanzelf…

BARK

Naast het duo Bark maken Marrit en Frank ook deel uit van de band Bark. Uitgebreid met Arnoud Deijl (mondharmonica, trekzak en percussie), Kas van Diepen (Contrabas) en Patrick ten Wolde (drums) en met Frank op electrisch gitaar brengt Bark een stevig potje southern rock. Naast enkele nummers van de CD Timberline speelt de band nieuw materiaal en songs van Frank’s eerste solo CD ‘Waiting for Springtime’.

Dit bericht is geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink.
© 2011 Posthoorn Bolsward. Alle rechten voorbehouden | Sitemap - Disclaimer